Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak se kouří bylinky z bongu

Jak se kouří bylinky z bongu

Kouření z bongu může zprvu působit poněkud komplikovaně, ale je to pouze o cviku.

Než začnete, musíte bong naplnit vodou a do kotle nacpat kuřivo. Následně kotel zapálíte, díky čemuž se roura naplní kouřem, který už jen nasajete. Pokud s tímto způsobem kouřením začínáte, nespěchejte. Časem budete schopni obsluhovat bong i poslepu.

 

Část první: Příprava bongu

1.Do bongu nalijte vodu. Dobře poslouží balená i kohoutková voda. Množství tekutiny záleží na velikosti bongu. Hladina nesmí přesáhnout o více než dva a půl centimetru vršek vkladu (dlouhé skleněné trubičky, která vede do hlavní nádoby). Více vody může vést k tomu, že se při kouření zbytečně polijete nebo budete nasávat do plic vodu. Tekutina se do bongu přilévá shora rourou dolů (přímo skrze otvor, na který při kouření přikládáte ústa, tedy náustek).

2.Bylinky před použitím nadrťte, a to buď prsty, nůžkami, nebo drtičkou. Kuřivo musíte podrtit pořádně. Větší kusy rozmělněných rostlinek (ty v průměru větší než 0,5 centimetru) vložte na dno kotle. Pokud máte drtičku, sejměte víko a mezi její zoubky vložte dva nebo tři větší kousky bylinky. Víko opět přiklopte a otáčejte kolem dokola, abyste obsah pořádně rozmělnili.

3.Nacpěte kotel rostlinkami. Kotel má tvar trychtýře a nachází se na opačném konci vkladu. Větší kusy do kotle vložte napřed. Díky nim se při kouření nevtáhnou menší kousky dolů do hlavní „vázy“. Necpěte ale rostlinky do kotle příliš natěsno. Kouř pak může mít problém dostat se před vklad do vody. Pokud vám připadne, že jste to při plnění kotle trochu přehnali, můžete obsah lehce „prošťouchnout“ pomocí sponky a tak zprůchodnit cestu vkladem.

Pokud kouříte sami, stačí vám naplnit kotel jen z půlky. Můžete si vždycky přidat později. Když užíváte bong s přáteli, naplňte kotel kuřivem až po okraj. Více ale dovnitř nepřidávejte, jinak by při kouření mohly kousky hořící rostlinky vypadávat ven.

Část druhá: Zapálení kotle

1.Udělejte si pohodlí. Jestli kouříte poprvé nebo nemáte mnoho zkušeností, raději se posaďte nebo postavte poblíž stolu, abyste mohli bong odložit v případě, že byste se zakuckali. Vhodné je také zaujmout pozici blízko okna, pokud nechcete zakouřit celou místnost. Mějte se na pozoru, aby se ve vašem okolí nenacházely žádné hořlavé předměty.

2.Pokud jste pravák, uchopte bong svou levou rukou, pokud levák, tak pravou. Chyťte jej buď za rouru (horní část bongu, nahoře zakončenou náustkem a dole vázou s vodou), anebo jej držte jen zespodu. Bong vám za žádnou cenu nesmí při zapalování vypadnout.

3.Několikrát se zhluboka nadechněte. Dýchejte do bránice (svalu umístěnému pod plícemi). Čím více kyslíku do svého těla dostanete, tím je nižší šance, že se zakašlete. Navíc se vám bude lépe nasávat kouř.

4.Přiložte pusu na náustek. Rty byste měli mít uvnitř tak, aby okraje náustku obkreslovaly kruh kolem vašich úst. Náustek k puse přimkněte obzvláště pevně, aby neměl kouř kudy uniknout pryč.

5.Volnou rukou zapalte oheň. Ideální je použít standardní zapalovač. Při zapalování jej držte svisle a dejte pozor, abyste si neopálili prsty.

6.Lehce nahněte zapalovač a zapalte kotel. Plamenem operujte tak, aby hořely jen okraje. Díky tomu vydrží kuřivo déle. Zapalovač držte po celou dobu u kotle.

{|OBRAZEK|}

Část třetí: Nasávání kouře

1.Jakmile zapálíte obsah kotle, začněte pomalu nasávat kouř. V tento moment byste jej však ještě neměli vdechovat do úst a do plic. Prvním nádechem byste naopak pouze měli dostat kouř do roury. Ta by se tak měla postupně při nasávání plnit kouřem. Jestli s bongem teprve začínáte, nasajte kouř zpočátku jen asi do poloviny roury, abyste se příliš neunavili.

2.Když usoudíte, že už je v rouře kouře dostatek, můžete zapalovač vypnout, případně odložit. Přestaňte s nasáváním, ale nesundávejte pusu z náustku, jinak všechen kouř vyprchá ven.

3.Sejměte kotel z vkladu a nasajte do sebe kouř skrze náustek. K sundání kotle použijte volnou ruku, kterou jste předtím drželi zapalovač. Nadechněte se zhluboka, aby se vám kouř dostal až do plic.

Jestli jej nedokážete nasát všechen najednou, dejte si přestávku a zakryjte náustek dlaní, aby vám ani trocha kouře neutekla pryč. Jakmile budete schopni pokračovat, odejměte ruku, rychle opět obemkněte náustek pusou a vdechujte kouř.

4.Kouř nechte chvíli stát v plicích. Nicméně to nepřehánějte, delší podržení kouře v plicích vás nepřivede do lepšího stavu, spíše může mít negativní dopad na vaše zdraví. Dvě až tři sekundy jsou tak akorát.

5.Vydechněte kouř, ať už do místnosti či z okna. Pokud jste ve společnosti, zvedněte při výdechu hlavu, ať nefoukáte ostatním do obličeje.

6.Vložte kotel zpět na vklad. Když kouříte o samotě, můžete znovu vytáhnout zapalovač a rovnou si dát další kolo. Jste-li s přáteli, pošlete bong i se zapalovačem dál. A pokud jste skončili, vraťte kotel zpět na místo a vylejte vodu z vázy. Pořádně bong opláchněte a uschovejte jej někam, kde se mu nic nestane.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupou nad 500 Kč

Doprava zdarma
Při nákupou nad 500 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce